Begrafenisondernemer PLUYM

BEGRAFENISSEN - CREMATIES - FUNERARIUM

Grafmonumenten

Nieuw! Plaatsing van zerken - Afname van zerken - Herstellen van zerken - Gravure van zerken

Vanaf heden kan u bij ons terecht voor grafmonumenten! Naast onze bestaande winkelruimte/funerarium hebben wij een nieuwe winkel geopend in grafmonumenten.

 

Als men begraven wordt kan men een grafmonument plaatsen op deze plek, zodat herdenken plots een heel ander gegeven wordt.

Grafzerken of grafmonumenten zijn doorheen de jaren heen mee geëvolueerd. Wij proberen ons te onderscheiden door in te spelen op de nieuwe trends. Uiteraard vindt u ook de klassieke monumenten terug in ons gamma.

De grafzerk moet passen binnen bepaalde afmetingen, afhankelijk van de gemeentelijke regels.

Door de juiste combinatie van materiaalsoorten en (beletterings)technieken kan een grafmonument zodanig ontworpen worden dat het de karakteristieken van de overledene zal typeren.

 

Materiaalsoort

De keuze van de materiaalsoort is hierbij een cruciaal element. Grafmonumenten kunnen vervaardigd worden uit graniet, witsteen, arduin, cortenstaal, beton, rvs, hout, glas of ruwe natuursteen rotsen.

 

Belettering

Een grafmonumenten kan op verschillende manieren belettering bevatten. Er zijn tal van mogelijkheden, waaronder het klassieke zandstralen, lasergravures, opgezette letters, uitgefreesde letters en V-gravures.

 

Toebehoren

Door het toevoegen van extra accessoires zoals een porseleinfoto, een fotoblok, lantaarn, gedenksteen…kan een grafmonument persoonlijker gemaakt worden. Samen met u bespreken we graag de mogelijkheden.

 

Plaatsing

De plaatsing van het nieuwe grafmonument wordt met uiterste zorgvuldigheid door ons uitgevoerd.

Wanneer een naam of datum toegevoegd moet worden aan het grafmonument dan zorgen wij voor de afname van het grafmonument en het vervolledigen van naam en datum.

 

Kostprijs

De kostprijs van het grafmonument kan ingebracht worden in de successie zodat u minder erfenisrechten betaalt.  De grafsteen hoeft daarvoor nog niet geplaatst worden, een getekende offerte is reeds voldoende.

 

Urnenmonumenten

Wij hebben alsook een gamma aan urnenmonumenten gaande van klassiek tot modern.

 

Afspraak maken

Wij ontvangen u graag in onze winkel gelegen Marktplein 2. U hoeft daarvoor wel een afspraak te maken. Zo kunnen wij voldoende tijd voorzien om alle mogelijkheden samen met u te overlopen.

In de toonzaal hebben we een aantal modellen maar de collectie is natuurlijk veel ruimer. U kan ook uw keuze maken via de catalogus of de site van onze verdeler www.interstone.be.

Grafmonumenten worden veelal gepersonaliseerd omdat dit een tastbare herinnering is aan de overleden persoon. Wij staan klaar om jullie hierin zo goed mogelijk te begeleiden.